mijn verhaal

Welkom bij Gezonde Pleziertjes!

 

Ik ben Ingrid en ben dol op taart en koekjes. Enkele jaren geleden mocht ik plots geen tarwe of geraffineerde suikers meer eten.

Sindsdien ben ik op zoek gegaan naar gezonde alternatieven. Ik merkte algauw dat er weinig lekkers te vinden was in de winkel. Dus ben ik zelf in mijn keuken aan de slag gegaan.

Mijn man en drie kinderen mogen wel tarwe en suikers eten, dus wou ik graag dingen maken die ook zij lekker vinden, wat niet zo evident is…

Heel mijn voorraadkast heb ik omgezet, geraffineerde suikers maakten plaats voor ahornsiroop, honing en kokosbloemsuiker. Tarwebloem werd amandelmeel, kokosmeel, rijstmeel en soms ook speltmeel. Koemelk werd notenmelk en boter werd kokosolie of olijfolie.

Ik werk bij voorkeur  met bio-producten en gebruik geen bewaarmiddelen of smaakstoffen. Jammer genoeg hangt aan zulke producten wel een hoger prijskaartje. Maar je kan nu eenmaal geen appelen met peren vergelijken. De kostprijs voor bijvoorbeeld amandelmeel ligt nu eenmaal veel hoger dan voor gewone tarwemeel.

Mijn creaties vielen gauw bij veel mensen in de smaak. De meesten waren bijzonder aangenaam verrast en vroegen me om ook voor hen Gezonde Pleziertjes te maken. Het is heerlijk om te snoepen zonder zich achteraf schuldig te voelen. Mijn baksels zijn een gezond alternatief.

 

Nu kunnen mijn omgeving en ik eindelijk weer genieten van lekkere koekjes, taarten, pralines en veel meer zonder de nadelige gevolgen daarvan te moeten dragen. Deze levenswijze heeft mijn levenskwaliteit enorm verbeterd. Ik wens het iedereen toe.

 

Gezonde groetjes Ingrid

 

opgelet! sporen van gluten, pinda’s en sesam kan ik nooit uitsluiten.

 

Ook voor feestjes kan je bij ons terecht!

CATERING

Plan je een feestje. Met Gezonde Pleziertjes wordt het verantwoord zondigen.

Contacteer ons voor meer info.

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de
Gezonde Pleziertjes brief

Submitting Form...

The server encountered an error.

ONTVANGEN

© Gezonde Pleziertjes-2017- 2021
website by Danielle Van Rompaey